Innovaties

Eigen regie van de cliënt en deelname aan de samenleving zijn onze speerpunten. Die komen tot uiting in onze stijl van begeleiden en in de wijze waarop we moderne techniek inzetten. We zijn dan ook voortdurend op zoek naar manieren om de zelfstandigheid van onze cliënten te vergroten.

Zelfstandig reizen

Met onze Buzz Buddy kunnen cliënten zelfstandig op pad met het openbaar vervoer of op de fiets. De begeleider kan online volgen waar de cliënt zich bevind. Met een noodknop kan een cliënt direct contact met een begeleider opnemen. Cliënten die na een intensieve training met dit hulpmiddel zelfstandig reizen, zijn erg tevreden over deze vooruitgang.

Eigen regie en dagritme met Mijn Eigen Plan

Mijn Eigen Plan is een app voor smartphone of -watch die een signaal geeft wanneer je bijvoorbeeld een glas water moet drinken of je klaar moet maken voor de bus naar de dagbesteding. Cliënten hoeven met de app niet meer alles te onthouden. Onze ervaring is dat het gebruik van Mijn Eigen Plan hen rust, structuur en onafhankelijk levert.

Computercursussen

Niemand kan tegenwoordig nog zonder internet. Daarom is het belangrijk dat cliënten hier mee om kunnen gaan. Cavent geeft cursussen om cliënten bekend te maken met de computer en het internet.