Innovaties

Eigen regie van de cliënt en deelname aan de samenleving zijn onze speerpunten. Die komen tot uiting in onze stijl van begeleiden en in de wijze waarop we moderne techniek inzetten. We zijn dan ook voortdurend op zoek naar manieren om de zelfstandigheid van onze cliënten te vergroten.

Zelfstandig reizen

Met onze Buzz Buddy kunnen cliënten zelfstandig op pad met het openbaar vervoer of op de fiets. De begeleider kan online volgen waar de cliënt zich bevind. Met een noodknop kan een cliënt direct contact met een begeleider opnemen. Cliënten die na een intensieve training met dit hulpmiddel zelfstandig reizen, zijn erg tevreden over deze vooruitgang.

Modern contact met Beppe Cavent

Cliënten die zelfstandig wonen hebben Beppe: een slim beeldscherm met webcam waarmee ze in contact staan met ouders, mantelzorgers of begeleiders. In een gedeelde agenda kunnen ook de begeleiders en familie afspraken maken. Dit zijn de belangrijkste functies, maar Beppe heeft nog veel meer slimme dingetjes.

Eigen kracht cliënt en zijn omgeving

Cavent zet zich in voor de versterking van het sociale netwerk van de cliënt. Doel is het vergroten van de zelfstandigheid van de cliënt door zijn omgeving te betrekken bij zijn vragen. Bekijk het filmpje van MEE over Sociale Netwerk Versterking.

Digitale secretaresse

Het beeldhorloge herinnert de dragers aan afspraken en activiteiten op gewenste tijden, zonder dat ze hierbij hulp nodig hebben. Een beeldhorloge werkt met zelfgekozen pictogrammen en foto’s.

Computercursussen

Niemand kan tegenwoordig nog zonder internet. Daarom is het belangrijk dat cliënten hier mee om kunnen gaan. Cavent geeft cursussen om de cliënt bekend te maken met de computer en het internet.