Op stap met de Raad van Toezicht

  • 08-06-2023
  • Leestijd 1 min.

Delen:

Vrijdag 2 juni was een leuke dag voor een aantal bewoners van Cavent, want zij gingen op stap met de leden van onze Raad van Toezicht. Dat is fijn, omdat de leden van de Raad van Toezicht op die manier onze bewoners kunnen leren kennen en tegelijkertijd wat meekrijgen van het reilen en zeilen binnen Cavent. Zij zijn tenslotte de mensen die toezicht houden op ons beleid en de financiën, dus belangrijk dat ze betrokken zijn en blijven. Superleuk dat de bewoners tijd voor hen vrij wilden maken en ze wat van de Hoeksche Waard hebben laten zien!

Van Action tot Zeeman

De bewoners hebben zelf vooraf laten weten wat ze leuk vinden om te doen.

Zo wilde Marieke, die op de Grutto in Strijen woont, graag naar de Action. Bronia Vermaas houdt ook wel van shoppen, dus zij zijn samen op stap geweest. Agnes is altijd op zoek naar nieuwe kleertjes voor haar pop. Kirsten Klinkers ging met haar naar de Zeeman en ze zijn daar goed geslaagd!

Maarten uit Numansdorp ging met Sigrid Orgers en Suze Gillesse een visje eten in Oud-Beijerland. Onderweg kwam Maarten allemaal bekenden tegen en kwamen Suze en Sigrid erachter dat Maarten wel een BHW’er (Bekende Hoeksche Waarder) genoemd mag worden! Cees en Marco Heemskerk kennen elkaar al en hebben samen een uitstapje naar het tractormuseum in Kruisland gemaakt. Het museum ging op speciaal verzoek voor hen open en ze kregen alle tijd om de machines te bekijken en mooie foto’s te maken.

Bas den Ouden sloot aan bij de dagbestedingsgroep van de Grutto en de Lindehoeve. Zij waren in Nieuw-Beijerland om te helpen bij een project voor het Bram Roza festival, door stoeptegels schoon te maken en deze daarna met mooie gedichten te beplakken. Daarna had hij nog tijd om in Numansdorp een paar rondjes op de duofiets te doen met Gerda. Toen de banden van de fiets eerst nog aan de zachte kant bleken te zijn, ontpopte Ramona zich als een logistieke duizendpoot en heeft ze hen geweldig op weg geholpen!

Zo'n middag kan alleen maar worden georganiseerd met de hulp van een flink een aantal collega's. Voor het samenstellen van het programma en de begeleiding op de dag zelf. Zonder hen was het niet gelukt. De bewoners en de raadsleden kijken terug op een zonovergoten en gezellige middag.

Sigrid Orgers, directeur