Cavent Lindehoeve

Landelijk begeleid wonen op een verbouwde hoeve in Mookhoek.

Adres
Mookhoek 111
3293 AD Mookhoek

Voor wie?
Om bij ons te mogen wonen heb je een indicatie nodig op basis van Wlz VG/GZZ W of Wmo beschermd wonen. Een indicatie kun je aanvragen bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) voor Wlz of de Wmo voor beschermd wonen.

Over de locatie

Cavent Lindehoeve ligt midden in de rust en ruimte van de Hoeksche Waard, in buurtschap Mookhoek. De mooie hoeve is verbouwd tot een woonboerderij met zelfstandige appartementen met een kamer, slaapkamer, keuken en badkamer. Er zijn ook een aantal studio’s.

De woonboerderij ligt beneden aan de dijk, op fietsafstand van winkels. De hoeve bestaat uit meerdere woonlagen: de begane grond, de eerste en tweede verdieping. In totaal zijn er 23 appartementen verdeeld over drie verdiepingen. Het ligt op een groot stuk grond, met een buitenterrein waar ook een sportveld, een moestuin, een boomgaard en een dierenverblijf te vinden zijn.

Daarnaast zijn er een grote woonkamer met televisie, een keuken, een eetkamer en een waskamer met wasmachines en drogers voor gezamenlijk gebruik. De grote entreehal heeft een trappenhuis, maar er is ook een lift.

Begeleiding

Het is een thuis voor 23 bewoners, van 18 jaar en ouder. Je begeleiding en ondersteuning wordt afgestemd op je persoonlijke behoefte, maar je woont zelfstandig in je eigen appartement. Er is 24 uur begeleiding aanwezig, maar geen sprake van direct toezicht. Elke bewoner heeft persoonlijke afspraken en vaste begeleidingsmomenten. Voor oudere bewoners kan verzorging onderdeel van de ondersteuning zijn.

We werken samen met verschillende andere zorgorganisaties en partners in de Hoeksche Waard, waardoor we een groot zorgaanbod kunnen bieden. Bij specifieke vraagstukken kunnen wij een beroep doen op het expertteam van Cavent. Dit team bestaat uit een psycholoog, een psychiatrisch verpleegkundige en een verpleegkundige.

Er worden de hele week dagbestedingsacitiviteiten georganiseerd bij Cavent Buiten, de dagbesteding die op dezelfde locatie een plek heeft. In het oude woonhuis van de hoeve zijn Cavent Logeren en Cavent Jeugd te vinden.

Binnenkijken bij

Cavent Lindehoeve

Activiteiten

Er worden diverse activiteiten georganiseerd. Voor de meeste dingen geldt: je mag meedoen, maar het hoeft niet.

Individuele ondersteuning

Je eigen plekje

Gezamenlijke activiteiten

Landelijke omgeving

Voorzieningen

  • Eigen appartement met aansluitingen voor televisie, vaste telefonie en internet
  • Een grote groepsruimte met televisie
  • Een eetkamer
  • Een keuken
  • Een lift voor de appartementen op de bovenste verdieping
  • Wasmachines en drogers voor algemeen gebruik
  • Veel buitenruimte
  • Een duofiets
  • Tafeltennistafel
  • Winkels en bushaltes op loopafstand

Thuis bij

Cavent Lindehoeve

Heb je een vraag, wil je kennis maken met Cavent of jezelf aanmelden? We staan je graag te woord.

Of bel 0186-636100

lachende vrouw met bril telefoneert