Dagbesteding

Zinvolle leuke activiteiten op vier locaties in de Hoeksche Waard.

Cavent heeft vier eigen locaties, waar zinvolle dagbestedingsactiviteiten worden georganiseerd. Passende dagbesteding helpt om je verder te ontwikkelen en structuur in je dag te brengen. We hebben een breed gevarieerd aanbod, in groepsverband of individueel, afgestemd op je eigen niveau en tempo. De activiteiten vinden allemaal plaats in een veilige en prettige leefomgeving.

Elke werkdag van de week wordt er dagbesteding aangeboden met arbeidsmatige, belevingsgerichte en ontwikkelingsgerichte activiteiten. We werken met thema’s en seizoenen en daarnaast zijn er ook een aantal samenwerkingsprojecten tussen de verschillende locaties.

Je kunt nieuwe dingen leren, jezelf verder ontwikkelen en leren werken, waarbij we altijd uitgaan van je eigen wensen. Je gaat, met onze begeleiding, op zoek naar je persoonlijke talenten en uitdagingen. Er is een vast dagschema, maar je bepaalt je eigen tempo. Onze activiteiten richten zich op de ontwikkeling van verschillende vaardigheden en zijn ingedeeld in verschillende categorieën:

  • Beleving en plezier
  • Leren naar draagkracht
  • Ontwikkelen van vaardigheden
  • Opleiden naar werk

Wij willen dat onze cliënten zinvol bezig zijn, plezier hebben en uitgedaagd worden om alles uit zichzelf te halen. Wij doen dat met respect voor hun eigenheid en op basis van gelijkwaardigheid.

Er wordt gewerkt met een duidelijk dagritme en met thema’s en seizoenen, maar je kunt bijvoorbeeld ook lekker bewegen, muziek maken, bakken of jezelf creatief uiten met schilderen. Maar ook als je van de natuur en dieren houdt, of wil leren houtbewerken kun je bij ons terecht.

Begeleiding
Je hoeft niet per se bij Cavent te wonen om deel te nemen aan de activiteiten. Ook mensen met een beperking, psychiatrische problemen of een afstand tot de arbeidsmarkt zijn welkom op één van onze locaties. Je krijgt ondersteuning van vaste begeleiders, vrijwilligers en stagiaires. De dagelijkse leiding is in handen van een teamcoördinator.

Indicatie
Je hebt een indicatie nodig van het CIZ of de Wmo om deel te kunnen nemen aan de activiteiten op een van onze dagbestedingslocaties.

2214

Cavent Buiten

Bij Cavent Buiten, in Mookhoek, werken we veel buiten in de tuin, er wordt hout bewerkt en de dieren worden verzorgd. Er is plek voor mensen van allerlei niveau, met verschillende behoeften, tempo’s en voorkeuren. Zorg voor elkaar, voor de omgeving en de natuur staan centraal. Cavent Buiten is niet geschikt voor mensen die intensieve lichamelijke verzorging nodig hebben.

Activiteiten
Grasmaaien, onderhoud van het terrein, onderhoud van de moestuin, houtbewerking, dieren verzorgen, tractor rijden, facilitair, producten voor de verkoop maken en inpakken.

2221

Cavent Creatief

Cavent Creatief bevindt zich in de flat van Cavent Grutto in Strijen. De deelnemers variëren in leeftijd van 18 tot 80 en alle activiteiten sluiten aan bij hun wensen en mogelijkheden. Bij Cavent Creatief krijgen mensen met een beperking de ruimte om hun creatieve talenten te ontdekken en te ontwikkelen.

Activiteiten
Schilderen, koken en bakken, handwerken, handenarbeid en sport en spel.

2224

Cavent Nest

Cavent Nest bevindt zich in de gemeenschappelijke ruimte bij Cavent Numansdorp. Alle activiteiten sluiten aan bij de wensen en mogelijkheden van de deelnemers. Bij Cavent Nest krijgen mensen met een zorgvraag de ruimte om hun eigen talenten te ontdekken en te ontwikkelen.

Activiteiten
Handwerken, knutselen, handenarbeid, koken en sport en spel.

2227

Cavent Huiskamer

Cavent Huiskamer bevindt zich in de gemeenschappelijke ruimte, de huiskamer bij Cavent Vlashof. Alle activiteiten sluiten aan bij de wensen en mogelijkheden van de deelnemers. Bij Cavent Huiskamer in ‘s-Gravendeel, krijgen mensen met een zorgvraag de ruimte om hun eigen talenten te ontdekken en te ontwikkelen.

Activiteiten
Handwerken, knutselen, handenarbeid, koken en sport en spel.

Ook zinvol werken?

Bij Cavent

Heb je een vraag, wil je kennis maken met Cavent of jezelf aanmelden? We staan je graag te woord.

Of bel (0186)636100

lachende vrouw met bril telefoneert