Cavent Grutto

Op jezelf wonen met begeleiding in de Gruttoflat in Strijen.

Adres
Gruttostraat
• Cavent Grutto Atrium, 22
• Cavent Grutto 2e etage, 212
• Cavent Grutto, 3e etage, 312
3291 XD Strijen

Voor wie?
Om bij ons te mogen wonen heb je een indicatie nodig op basis van Wlz VG/GZZ W of Wmo beschermd wonen. Een indicatie kun je aanvragen bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) voor Wlz of de Wmo voor beschermd wonen.

Over de locatie

De Gruttoflat ligt centraal in het dorp, op loopafstand van winkels en horeca. De flat heeft naast de begane grond nog 3 woonlagen met elk een eigen team aan begeleiders. De begane grond en eerste etage zijn voorzien van een overdekte galerij en worden samen Cavent Grutto Atrium genoemd. De begane grond is geschikt voor cliënten met een grotere zorgvraag.

Daarboven bevinden zich Cavent Grutto 2e verdieping en Cavent Grutto 3e verdieping. In totaal zijn er 51 appartementen. Er is een gezamenlijke hal met postbussen, een trappenhuis en liften, een fietsenstalling en een openbare parkeerplaats.

De bewoners variëren in leeftijd van 18 tot 65 jaar. We bieden er veiligheid en begeleiding, maar je woont zelfstandig in je eigen appartement. Iedereen heeft een eigen flat met een woonkamer, slaapkamer, keuken en badkamer. Aan de kant van de voordeur deel je de galerij met je medebewoners, aan de andere kant heb je een eigen tuin of balkon. Elke verdieping heeft een gezamenlijke ruimte met een televisie, de huiskamer genoemd. De bewoners ontmoeten elkaar daar voor overleg of om samen televisie kijken. ’s Avonds wordt er voor degenen die dit willen een maaltijd verzorgd, die daar kan worden afgehaald.

Begeleiding

Er is 24 uur begeleiding aanwezig, maar geen sprake van direct toezicht. Elke bewoner heeft persoonlijke afspraken en vaste begeleidingsmomenten met een persoonlijke begeleider. Voor de oudere bewoners kan verzorging ook onderdeel van de ondersteuning zijn.

We werken samen met verschillende andere zorgorganisaties en partners in de Hoeksche Waard, waardoor we een groot zorgaanbod kunnen bieden. Bij specifieke vraagstukken kunnen wij een beroep doen op het expertteam van Cavent. Dit team bestaat uit een psycholoog, een psychiatrisch verpleegkundige en een verpleegkundige.

Binnenkijken in de flat van

bewoner Linda

Dagbesteding

Er worden de hele week dagbestedingsacitiviteiten georganiseerd bij Cavent Grutto, de eigen dagbestedingslocatie van de Grutto.

Bo van de bakgroep

Zelf doen met een beetje hulp

Jezelf creatief uiten

Kunstzinnige schilderijen

Doen wat je zelf leuk vindt

Voorzieningen

  • Eigen energiezuinige flat met aansluitingen voor televisie, vaste telefonie en internet
  • Groepsruimten
  • Goed toegankelijk, zonder drempels en gelijkvloers
  • Liften
  • Een fietsenstalling
  • Winkels, huisarts, horeca en bushaltes op loopafstand

Thuis bij

Cavent Grutto

Heb je een vraag, wil je kennis maken met Cavent of jezelf aanmelden? We staan je graag te woord.

Of bel 0186-636100

lachende vrouw met bril telefoneert