Cavent Stougjeshof

Op jezelf in wonen in een hofje in Oud-Beijerland met zorg voor elkaar.

Adres
Stougjesdijk 287
3261 KV Oud-Beijerland

Voor wie?
Om bij Cavent Stougjeshof te kunnen wonen heb je een indicatie nodig op basis van Wlz VG MPT of  Wmo. Zorg inkopen met PGB behoort ook tot de mogelijkheid. Een indicatie kun je aanvragen bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) voor Wlz of bij de Wmo van de gemeente waar je woont.

Cavent Stougjeshof

In Oud-Beijerland ligt het unieke wooncomplex Cavent Stougjeshof. Dit hofjescomplex ligt op een rustige plek aan een dijk, aan de rand van het dorp. Er zijn 47 appartementen verdeeld over twee woonlagen, rondom een gezamenlijke binnentuin. De appartementen variëren in grootte (vanaf 30 m2), maar hebben allemaal een woonkamer, slaapkamer, keuken en badkamer. Er zijn een aantal appartementen geschikt voor mensen die minder goed ter been zijn. De Stougjeshof is drempelloos aangelegd dus geschikt voor rollators en scootmobielen. Er is een lift die je naar de galerij brengt. Alle woningen hebben energielabel A en op het dak liggen zonnepanelen.

Op de Stougjeshof woont iedereen op zichzelf, maar ben je onderdeel van een veilige woongemeenschap. Je helpt elkaar, waar het kan. Je ontvangt de begeleiding die je nodig hebt, maar helpt je buren met iets waar jij of iemand in je netwerk goed in bent. Wonen op de Stougjeshof is veilig wonen met elkaar, waarbij ook de familie en vrienden een belangrijke rol gaan spelen. Als jij niemand kent die jou ergens mee kan helpen, weet je buurman of buurvrouw vast wel zo iemand. Het is een veilig thuis voor de bewoners die in leeftijd variëren van 18 tot 80 jaar. Er is zorg voor elkaar, maar natuurlijk ook de mogelijkheid om je terug te trekken in je eigen appartement.

De Schuur is de groeps- en ontmoetingsruimte van en voor de bewoners. Het is een oude gerenoveerde schuur, die gezellig is ingericht met een keuken, een zithoek, tafels, een keuken en een bar. Het beheer is in handen van de bewoners zelf en er vinden allerlei activiteiten plaats.

Begeleiding

Elke bewoner heeft persoonlijke afspraken en vaste begeleidingsmomenten met een persoonlijke begeleider. Je ontvangt de persoonlijke ondersteuning die je nodig hebt. Op het terrein woont een beheerder, die het eerste aanspreekpunt is voor als er hulp nodig is. We werken samen met verschillende andere zorgorganisaties en partners in de Hoeksche Waard, waardoor we een groot zorgaanbod kunnen bieden.

Bewoners van de Stougjeshof betalen zelf de huur en krijgen daarnaast een aantal uur per week begeleiding vanuit de Wmo of Wlz (MPT of PGB).

Vragen los je op met andere bewoners, professionele zorg krijg je van Cavent.

Zorg voor jezelf en elkaar

Gezamenlijke binnentuin

Je eigen appartement

Persoonlijke ondersteuning

De Schuur als ontmoetingsplek

Voorzieningen

 • Aansluitingen voor televisie, vaste telefonie en internet
 • Een lift voor de 2e verdieping, de galerij
 • Een binnentuin met een open karakter
 • Een tafeltennistafel
 • Twee bergingen voor fietsen
 • Een gereedschapschuur
 • 20 parkeerplaatsen
 • 3 ondergrondse vuilcontainers

Afstanden

 • Ongeveer 7 minuten fietsen naar centrum dorp
 • Ongeveer 5 minuten fietsen naar supermarkt
 • Ongeveer 3 minuten lopen naar de bushalte

Thuis bij

Cavent Stougjeshof

Heb je een vraag, wil je kennis maken met Cavent of jezelf aanmelden? We staan je graag te woord.

Of bel 0186-636100