Bewoners van Cavent ‘lekker thuis’ gevaccineerd

  • 21-03-2021
  • Leestijd 1 min.

Delen:

Op 23 en 24 maart zijn bijna alle cliënten die bij Cavent wonen voor de tweede keer gevaccineerd tegen Covid-19, met het Moderna vaccin. Op de woonlocaties De Vlashof, De Grutto en De Lindehoeve schoven alle bewoners aan om met opgestroopte mouwen en ontblote arm de tweede prik in ontvangst te nemen.

Het vaccinatieteam heeft in twee dagen vrijwel alle bewoners op de locatie zelf gevaccineerd. ‘Lekker thuis’ bij Cavent. Dankzij de goede voorbereiding verliep alles voorspoedig en kreeg iedereen na afloop, naast een echte pleister een pleister op de wonde in de vorm van een welverdiend prikdiploma en een zakje met paaseitjes.

We zijn heel blij met de inentingen die extra bescherming bieden tegen dit vervelende virus”, zegt clustermanager Marion Barendrecht. “Het is een flinke stap vooruit om uit de crisis te komen. Het welzijn van onze mensen is natuurlijk heel belangrijk. Doordat de cliënten gevaccineerd zijn, beschermen ze zichzelf en ook elkaar

Bij Cavent willen ze wel graag de maatregelen versoepelen, maar dat kan op dit moment nog niet. “Het duurt een week of twee voordat het vaccin optimaal actief is en we zijn echt voorzichtig”, legt Marion uit. Over twee weken krijgen de cliënten ‘iets meer lucht’. Dan kunnen we de bezoekregeling verruimen naar maximaal 2 verschillende mensen per bewoner in plaats van 1 persoon”.

In de tussentijd blijft Cavent er alles aan doen om mogelijke besmettingen te voorkomen. Door de strenge maatregelen die we hele crisis al hanteren, hebben het virus bij Cavent redelijk buiten de deur weten te houden. De geldende maatregelen handhaven, goed testen en zo nodig in quarantaine. Dat geldt zonder uitzondering voor alle medewerkers, bewoners en bezoekers. 

Ook een groot gedeelte van de (zorg)medewerkers van Cavent is al voor de eerste keer ingeënt.