Cavent Cakes voor het goede doel!

  • 05-08-2021
  • Leestijd 1 min.

Delen:

De vaste bakgroep van Cavent had er een pittige klus aan, cakes bakken voor het goede doel. Donderdags is de vaste bakdag van de dagbestedingsgroep van Cavent Creatief, met elke week ook vaste bestellingen. Bij Cavent Creatief zijn ze altijd in voor een leuke actie en zo ontstond de bakactie. Cavent Cake voor het goede doel! 

Goed doel

Het goede doel: Stichting Droomhuis Hoeksche Waard. Een van de vaste bakgroepleden van Cavent Creatief is Sebastian. En toevallig is Sebas ook een van de toekomstige bewoners van Stichting Droomhuis. De actie was simpel: van alle gebakken cakes ging de ene helft naar Cavent en de andere helft naar Stichting Droomhuis. Op 30 juni was het ‘afhaaldag’ en konden de particulier bestelde cakes worden opgehaald bij de Gruttoflat. 

Heemzicht

Woonzorgcentrum Heemzicht in Piershil had ook wel zin in cake van Cavent. Een anonieme donor wilde graag bijdragen aan de mooie actie en zo werd er een mega bestelling geplaatst van 222 cakes. De kleine oven van Cavent Creatief moest overuren draaien. 

We waren natuurlijk heel blij met de mooie kans, al had ik wel even wat hoofdbrekens over de haalbaarheid. Maar dit was een uitdaging die we natuurlijk niet konden laten liggen! Dus we hebben samen de mouwen opgestroopt en zijn gaan bakken. In 2 tot 3 weken tijd hebben we gezamenlijk 111 hele cakes gebakken. Die hebben we daarna gehalveerd en mooi verpakt in 222 pakketjes. Deze speciale bestelling voor Heemzicht is daar persoonlijk afgeleverd door een aantal leden van de bakgroep.

Marion Schipper van Cavent

Opbrengst

De Cavent Cake actie heeft in totaal € 864,- opgebracht. De helft daarvan is afgelopen woensdag in de vorm van een feestelijke eigengemaakte cheque overhandigd Sebastian en Wendy van Stichting Droomhuis. Alle beetjes helpen en zo zijn ze weer een klein stukje verder op weg naar hun droomhuis!

Stichting Droomhuis

Acht ouderparen met negen kinderen vormen de basis van Stichting Droomhuis. Sinds 2017 maken zij plannen voor een gezamenlijke woonvoorziening voor hun kinderen, met een verstandelijke beperking, die nu nog thuis wonen. Ze willen in 2025 een woonhuis gerealiseerd hebben voor hun kinderen in de leeftijd van 16-26 jaar. De kinderen zijn op allerlei manieren met elkaar verbonden en voelen zich veilig bij elkaar. Wat begon als een plan krijgt steeds meer vorm. Cavent is op meerdere manieren betrokken bij dit mooie wooninitiatief.

Voor meer informatie over Stichting Droomhuis:
https://stichtingdroomhuishw.nl/