Cavent Creatief aan de slag bij HWwerkt!

  • 12-10-2021
  • Leestijd 1 min.

Delen:

Cavent werkt al langer samen met HWwerkt! Begin oktober is er een nieuwe pilot gestart. Eén keer per week gaan vijf deelnemers van dagbesteding Cavent Creatief inpakwerk verzorgen bij HWwerkt! De proef duurt voorlopig vier weken. En als de uitkomst voor alle partijen positief is, krijgt dit zeker een vervolg.

De cliënten worden samen met een begeleidster opgehaald en weer teruggebracht in de bus. De Cavent bus wordt bestuurd door een vrijwilliger die de breng- en haaldiensten verzorgd. De werktijden zijn van 9.00 tot 15.30 uur.

Woensdag 13 oktober

Twee deelnemers, die op de Grutto wonen, staan net na half 7 ‘s morgens al te popelen van ongeduld. Ze kunnen niet wachten om te vertrekken. Net voor 8 uur zitten we dan eindelijk in de bus van Cavent. Er wordt geroepen: ‘Ik heb er zin in!’

Bij locatie Lindehoeve worden nog een paar enthousiaste deelnemers opgehaald. Ruim op tijd arriveren ze bij HWwerkt! in Oud-Beijerland.

Ze worden hartelijk ontvangen en begeleid naar hun werkplek. Vandaag mogen ze zout inpakken. Vorige week waren het staafjes met iets anders, maar de afwisseling maakt het werk alleen maar leuker.

Nadat de taken verdeeld zijn gaat iedereen met veel energie aan de slag met de toebedeelde taak. Wat mij opvalt is de gemoedelijke samenwerking en de zorgvuldigheid waarmee het werk wordt uitgevoerd. Daarnaast laten ze zich echt van hun beste kant zien en kunnen ze goed zelfstandig werken. We hopen dat de test positief uitpakt, dan kunnen we kijken hoe dit een mooi vervolg krijgt!

Begeleidster Michelle

Tegen lunchtijd zakt het werktempo een beetje in en wordt het energieniveau merkbaar lager. Maar eten helpt! Na de lunch wordt het tempo weer opgevoerd tot 15.25 uur. Dan wordt er wordt opgeruimd en de werkplek wordt schoongemaakt, waarna iedereen moe, maar voldaan weer richting huis wordt gebracht.

Hoe vinden NATASJA, BAS, WIM, VIVIENNE EN KIMBERLEY het om bij HWwerkt! te werken? De deelnemers reageren enthousiast:

Het is echt hartstikke leuk, we hebben het heel gezellig samen, het werk is afwisselend en we hebben superveel lol!