Gruttoflat in Strijen wordt mooi en duurzaam

  • 14-10-2021
  • Leestijd 1 min.

Delen:

Persbericht

De Gruttoflat in Strijen krijgt een grondige opknapbeurt. Het uiterlijk krijgt een make-over, het wooncomfort wordt verbeterd én er worden veel verduurzamingsmaatregelen toegepast. Maandag 11 oktober werd de overeenkomst tussen eigenaar HW Wonen, aannemer De Goede Vastgoedonderhoud en gebruiker Cavent ondertekend. Het werk kan van start.

70-er jarenflat

De flat is gebouwd begin jaren 70 en voldeed voor die tijd prima aan de eisen. Tegenwoordig zijn op twee na alle appartementen in gebruik bij zorginstelling Cavent. Directeur-bestuurder Sigrid Orgers legt uit: “Wij zijn erg blij dat het pand wordt opgeknapt. Voor onze cliënten zijn de appartementjes echt op maat en het is goed wonen in Strijen. Maar ook wij willen modern wooncomfort bieden aan onze cliënten. Met de opknapbeurt lukt dat optimaal”.

Woningcorporatie en aannemer

Woningcorporatie HW Wonen investeert flink in het pand. Het meest opvallend voor de buurt is dat het pand helemaal wordt geschilderd, er komen glazen balkonschermen, alle ramen en deuren worden vervangen en overal komt beglazing met de hoogste isolatiewaarde. Ook de zonwering wordt vernieuwd.

De bewoners zelf merken vooral dat er goede isolatie wordt aangebracht, er een nieuwe moderne verwarming is geïnstalleerd en op veel plekken nieuwe keukenblokken worden geplaatst. “We moeten met onze bewoners even door een moeilijke verbouwingstijd, maar daarna gaan ze er flink op vooruit.”

Frans Schreuder van De Goede Vastgoedonderhoud heeft de hele verbouwing voorbereid. “Wij houden echt rekening met de kwetsbare groep mensen die in de Gruttoflat woont. Zo hebben we nu al voor elk appartement ingepland wanneer we welk werk doen. Tot in detail en daar gaan we ons echt aan houden. Zo weten de bewoners waar ze aan toe zijn. We zijn ook zo kort als maar kan in hun woning. En normaal houden we al rekening met de buurt, maar nu doen we extra ons best om het werk zo stil mogelijk uit te voeren. We zetten ook echt geselecteerd personeel in die goed kunnen werken bij mensen met een beperking.”

Duurzaam

Duurzaamheid is al lang een speerpunt bij Cavent. “Vorig jaar hebben we al het hele dak van de Gruttoflat vol gelegd met zonnepanelen”, legt Sigrid Orgers uit. “Dat nu ook HW Wonen flink investeert in duurzaamheid brengt ons wel samen. Ik ben er van overtuigd dat we echt de maximale energiebesparing realiseren in deze flat en dat we zo samen een forse steen bijdragen aan de klimaatopgave.”

De werkzaamheden gaan in de laatste week van oktober 2021 van start en duren tot mei 2022. Voor de cliënten is het simpel: Ze wonen binnenkort weer in een huis waar ze trots op kunnen zijn. En voor deze dag dat de start van de verbouwing wordt gevierd met een flink stuk taart.

Op de foto: Sigrid Orgers, directeur van Cavent (links), Dennis Lausberg, directeur van HW Wonen (midden) en Pieter Hans de Goede, directeur van De Goede Vastgoedonderhoud (rechts).