Hoogseizoen voor Cavent Buiten!

  • 13-05-2022
  • Leestijd 1 min.

Delen:

Het is hoogseizoen voor de medewerkers van Cavent Buiten! Er zijn de afgelopen periode op allerlei plekken in de Hoeksche Waard insektenhotels van eigen makelij geplaatst. Ze hebben het er maar druk mee.

In Strijen werd op 6 mei al een groot insektenhotel geplaatst op een zonnige plek in de vlinderidylle. Deze verblijfplek voor insecten is gemaakt met materialen uit de buurt. Het hotel is gemaakt van riet, resthout en dakpannen uit de Hoeksche Waard. Zo’n hotel biedt onderdak aan ‘solitaire insecten’. Dat zijn insecten die niet in zwermen leven, zoals bijen, hommels en wespen. Dit bijzondere project is gemaakt in samenwerking met gemeente Hoeksche Waard en Hoekschewaards Landschap (HWL).

De ‘kamers’ van het hotel werden gemaakt en ingericht door onze eigen cliënten.

Lees hier het volledige persbericht.

Arnold Koster van Cavent Buiten

‘De cliënten van de dagbesteding hebben in 1 maand alle stammetjes en het riet op de juiste lengte gezaagd en gaatjes van verschillende grootte in het hout geboord’. Op locatie hebben de cliënten, samen met medewerkers van Hoekschewaards Landschap, het hotel in elkaar gezet. ’Voor de jongens was dit ook heel leuk. We hebben nu samen iets kunnen doen voor de natuur. Normaal kloven ze haardhout en nu hebben ze met dat hout iets gemaakt dat een bijdrage levert aan de biodiversiteit. Echt een win-win situatie!’

Daarnaast zijn er nog meer hotels gemaakt. Door een sponsoractie van Regiekr8 zijn er vijf insektenhotels gemaakt voor vijf basisscholen in de Hoeksche Waard. Dit is een samenwerking van Cavent Buiten met De Imkervereniging Hoeksche Waard.

Op 3 en 9 mei werden er al insektenhotels geplaatst op basisscholen de Bommelschool in Heijenoord en OBS Talent in Mookhoek. Op maandag 16 mei werd het derde hotel in deze reeks op feestelijke wijze geplaatst bij Het Mozaïek in Oud-Beijerland. De groenklas kreeg daar een gastles van Jack Jacobs van de Imkersvereniging Hoeksche Waard.

De luxe insectenhotels zijn inmiddels allemaal klaar voor de eerste gasten!