Houtbewerking bij Cavent Buiten

  • 22-09-2022
  • Leestijd 1 min.

Delen:

Sinds begin september heeft Cavent Buiten er een mooie activiteit bij. Voor een aantal cliënten bestaat nu de mogelijkheid om zich verder te ontplooien in houtbewerking. De dagbesteding heeft hier een start mee gemaakt met twee vaste dagen per week.

In een aparte, speciaal ingedeelde ruimte werken er op dinsdag en donderdag steeds 3 deelnemers aan diverse projecten. Op dit moment is de speciale ruimte geschikt voor 3 deelnemers per dag.

De deelnemers hoeven niet geschoold te zijn of speciale certificaten te hebben om deel te nemen. Er wordt wel enige affiniteit met hout verwacht. Arnold begeleidt de deelnemers op deze dagen. En vrijwilliger Eric haalt, als dat mogelijk is mogelijk materialen op bij de houthandel.

Deelnemers Albert, Danny, Remco, Stefan, Tommy en Wesley werken momenteel aan verschillende projecten.

Eigen gereedschapskist

Het eerste dat door iedereen gemaakt werd was een persoonlijke gereedschapskist. Ze hebben hierbij gewerkt met een invalzaag, een afkortzaag, een slagschroevendraaier en een roterende schuurmachine. De kist kwam direct goed van pas en werd achteraf goed gevuld met persoonlijke gereedschappen waar iedereen ook zelf verantwoordelijk voor is.

Insektenhotels

Het tweede project was het maken van zeshoekige insektenhotels. De deelnemers werden hierbij uitgedaagd om in verstek te zagen en te werken met een pneumatische tacker. Deze insectenhotels worden in de toekomst gevuld door de dagbesteding Cavent Buiten en daarna verkocht.

Plantenbakken

In de derde week gingen ze aan de slag met plantenbakken van Douglas hout en Zweeds rabat. Iedereen had hierbij zijn eigen taak: het op maat zagen van de delen, het afschuren van de delen en het frezen van sponningen. Ook deze producten worden later verkocht. Van de opbrengst worden nieuwe materialen of gereedschappen gekocht.

Certificaat

Als de deelnemers langere tijd veilig en secuur werken en meer vaardig zijn met bepaalde gereedschappen, is er voor hen de mogelijkheid om certificaten te halen.

Toekomst

Plannen en ideeën zijn er genoeg bij Arnold en de deelnemers. De bedoeling is dat er een aantal dingen vast in productie komen. Zoals de insektenhotels en bloembakken. Met daarnaast ruimte voor maatwerk.