Leerzame les

  • 04-05-2022
  • Leestijd 1 min.

Delen:

Spectaculaire brandweeroefening op Stougjeshof

Op donderdagavond 28 april vond er een spannende brandweeroefening plaats op Stougjeshof. Voor de brandweer een mogelijkheid om het pand globaal te leren kennen. Een leerzame les voor de bewoners: want wat komt er allemaal bij kijken als er brand uitbreekt en er ontruimd moet worden?

Veiligheid voorop

Op alle locaties van Cavent wordt minimaal één keer per jaar een ontruimingsoefening gedaan. Door de corona-maatregelen heeft dit even stil gelegen, dus daarom doen we deze oefening in 2022 twee keer. Een oefening samen met de plaatselijke brandweer, doen we ook het liefst minimaal één keer per jaar. We stemmen dit af met de brandweer.

Alle begeleiders op de woonlocaties van Cavent, hebben een BHV-certificaat. We houden in de gaten wanneer dit certificaat verloopt, zodat medewerkers een herhalingstraining kunnen volgen. We vinden de veiligheid van onze bewoners namelijk erg belangrijk!

Voorbereidingen

Voor een brandweeroefening wordt vooraf een scenario bedacht, waar de brandweerlieden op moeten reageren en acteren, alsof het allemaal levensecht is. Voor Stougjeshof was een zeer spannende situatie bedacht.

Scenario

Een personenauto komt met grote snelheid van de dijk af gereden en botst tegen het pand. De auto komt klem te zitten tussen een lift en een technische ruimte en vliegt in brand. Er is veel rook en het wordt spannend: slaat de brand over naar de technische ruimte en de woning erboven?

Er moet iemand gered worden uit de bovenwoning. En er moet een ontruimd worden. Er zitten twee personen klem in de lift, vlak naast de brand, waarvan één bij kennis, maar ook iemand buiten bewustzijn.