Mookhoek in landelijke sferen

een groep mannen zit, ligt en staat op en rond een houten tuinbank
  • 10-05-2023
  • Leestijd 1 min.

Delen:

Tuinbank en plantenbakken voor Cavent Lindehoeve

Een mooie houten tuinbank en bijpassende plantenbakken zijn de perfecte toevoeging aan elke groene buitenruimte. Het houtbewerkingsteam van Cavent Buiten kreeg de opdracht van locatie Cavent Lindehoeve en ging ermee aan de slag.

De robuuste tuinbank is gemaakt van sterke douglas balken. dit hout is voor de poten, zitting en rugleuning gebruikt, alles is van dezelfde houtsoort. De afwerking is gedaan met gekookte lijnolie, waardoor de natuurlijke kleur van het hout wordt behouden. Op deze bank kunnen de bewoners en bezoekers van de Lindehoeve zich heerlijk ontspannen. Het uitproberen beviel goed, het houtbewerkingsteam team wilde best nog een tijdje blijven zitten!

De plantenbakken zijn gemaakt van Zweeds rabat douglas hout en mooi afgewerkt met een omlijsting die in verstek is gezaagd. Net als de tuinbank zijn de plantenbakken behandeld met gekookte lijnolie, wat de duurzaamheid van het hout verhoogd. Om ervoor te zorgen dat de plantenbakken niet te snel slijten, zijn ze voorzien van zwarte kunststof inzetbakken. Dit betekent dat je ze gemakkelijk kunt vullen met potgrond en je favoriete planten, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over vocht of vuil.

Waslijn voor het Logeerhuis

Fris gewassen beddengoed dat buiten aan de waslijn wappert in de wind. Dat is wat Jacqueline van Cavent Logeerhuis graag wilde… maar ze had geen waslijn. Ze vroeg hulp aan het houtbewerkingsteam Cavent Buiten bij het maken van een robuuste waslijn. Er werd gekozen voor onbehandelde douglas palen, die perfect zijn voor een landelijke uitstraling. Doordat ze onbehandeld zijn, vergrijzen ze mooi mee met de seizoenen. Om ervoor te zorgen dat de waslijn stevig blijft staan, zijn er schoren toegepast. De waslijn zelf is gemaakt van gevlochten ijzerdraad, omrand met een laag kunststof. Hierdoor blijft de waslijn langer mooi en is deze beter bestand tegen de elementen. Met ruim 25 meter aan waslijn is er genoeg ruimte voor al het wasgoed van het Logeerhuis.

Meer informatie

Wil je meer informatie of zelf iets laten maken? Stuur een e-mail of bel tijdens kantooruren met de mobiel van Cavent Buiten: 06-10665945.

Douglas hout

  • Een van de hardste Europese naaldhoutsoorten
  • Nerf is fijn tot matig grof
  • Levensduur onbehandeld 10-15 jaar
  • Na droging wordt Douglas steeds harder
  • Kleur Kernhout roodbruin, Kleur spinthout geelachtig
  • Onbehandeld verkleurt Douglas naar blauw grijze tint