Pot ‘Hart van Goud’ voor vrijwilligers

  • 04-04-2022
  • Leestijd 1 min.

Delen:

Vrijwilligers zijn goud waard. Zonder vrijwilligers kunnen veel sociale initiatieven niet bestaan en verdwijnt er veel zorg en aandacht voor diegenen die dat juist zo hard nodig hebben. Dat moet je waarderen. Dat doet Stichting Vier het Leven dus ook. Elke vrijwilliger krijgt een pot ‘Hart van Goud’ gemaakt door de cliënten van Cavent. Vrijdag 25 maart was de overdracht. Petra Wooning van Vier het leven kwam samen met de twee vrijwillige coördinatoren van de Hoeksche Waard de presentjes ophalen bij Cavent Creatief.

We willen onze vrijwilligers iets bijzonders geven en extra in het zonnetje zetten

Petra Wooning

“We willen onze vrijwilligers iets bijzonders geven en extra in het zonnetje zetten” legt Petra Wooning uit. “Bij de Hoeksche Waardse Uitdaging liep een van de vrijwillige coördinatoren van Vier het Leven Cavent tegen het lijf en dat klikte meteen. Onze vrijwilligers doen hun werk met hart en ziel en wat bij Cavent wordt gemaakt is ook met hart en ziel gemaakt. Wij vonden het mooi om dat met elkaar te verbinden”. Maandag 11 april tijdens de vrijwilligersbijeenkomst van Vier het Leven zijn de potten ‘Hart van Goud’ uitgereikt aan de vrijwilligers. Ze waren blij verrast met deze lieve attentie.

Stichting Vier het Leven

Stichting Vier het Leven organiseert sociaal-culturele activiteiten voor ouderen (65 jaar en ouder) waarbij alles is geregeld om zorgeloos te genieten. Dat bestaat vooral uit het bezoeken van theater- en bioscoopvoorstellingen en musea. Cultuur inspireert en verbindt en onder het motto ‘Samen Uit, Samen Genieten’ geeft Vier het Leven hier met haar team van betrokken vrijwilligers gestalte aan.

De kracht van Vier het Leven zit in de persoonlijke aandacht en het wegnemen van drempels. De ouderen worden thuis opgehaald door een vrijwillige gastheer of gastvrouw en samen met andere deelnemers gaan zij gezellig naar een bioscoop, theater of  museum in de buurt. Van tevoren en tijdens de pauze drinken zij samen een drankje.

Veel deelnemers

“In de Hoeksche Waard hebben we nu al meer dan 100 deelnemers en dat worden er langzaam aan meer” vertelt Petra Wooning. “Dat aantal neemt geleidelijk aan toe. We zien dat de deelnemers onderling er contact aan overhouden, maar vaak ook ontstaat er een band tussen vrijwilligers en deelnemers en zijn ze steeds blij elkaar weer te zien”.

Onze cliënten zijn echt wel trots dat ze dit hebben gedaan

Michelle de Klerk - Cavent Creatief

Cavent Creatief trots

“Onze cliënten zijn echt wel trots dat ze dit hebben gedaan”, vertelt Michelle de Klerk van Cavent Creatief. “Voor hen is dit echt een serieuze opdracht met een goed doel. En nog best een hoop werk hoor”, valt Bo Broeders haar bij. Zij is een van de deelnemers bij Cavent Creatief. “En we hebben het eerlijk gezegd ook nog wel eens over moeten doen”.

Het resultaat: Mooie kaarten in de vorm van harten en mooi versierde potten met hart snoepjes. En een mooie samenwerking natuurlijk.