Steeds meer digitaal

  • 07-02-2024
  • Leestijd 1 min.

Delen:

Digiborden op woonlocaties

Binnen Cavent zetten we steeds meer stappen op het gebied van digitale innovatie om zo de levenskwaliteit van onze bewoners te kunnen verbeteren. Digitale hulpmiddelen kunnen positief bijdragen aan het versterken van de zelfstandigheid van onze cliënten.

MijnEigenPlan
Onze Centrale Cliëntenraad (CCR) kwam vorig jaar met het voorstel om op de woonlocaties van Cavent digiborden te implementeren. Deze borden bieden nuttige en praktische informatie die via een implementatie van MijnEigenPlan. wordt weergegeven. Zoals een overzicht van de begeleiders die op die dag aanwezig zijn, het menu van de week of het actuele weerbericht.

Project pragmatisch innoveren
Dit mooie initiatief is onderdeel van het samenwerkingsproject ‘pragmatisch innoveren’, waarbij we nauw samenwerken met zorgorganisaties Stichting De Overburen en Sjaloomzorg. Gezamenlijk verkennen we de diverse digitale en technologische mogelijkheden die beschikbaar zijn op de markt, met als doel meer eigen regie, zelfstandigheid en zelfredzaamheid.

Het eerste digibord werd vorig jaar november succesvol geïntroduceerd bij Cavent Lindehoeve. De positieve resultaten van deze pilot hebben ertoe geleid dat er op steeds meer locaties van Cavent en daarna ook de samenwerkingspartners digiborden worden geplaatst. Fijn om te merken dat digitale ondersteuning op deze manier een positieve impact heeft op het welzijn van onze bewoners.