BelevenisTafel van Vrienden van Cavent

  • 15-12-2022
  • Leestijd 1 min.

Delen:

Gul geschenk!

Persbericht 14 december 2022

 

De Vrienden van Cavent doen ‘goed werk’. Ze maken de bewoners van Cavent blij met kleine en grote extra’s. Zij zien graag een sprankeling in de ogen van de cliënten van Cavent. Ze zetten zich in om geld bij elkaar te brengen waarmee iets extra’s kan worden gedaan of waarmee bewoners kunnen worden ondersteund die het (net) niet alleen redden. De Vrienden vormen daarmee een welkome aanvulling op de kleinschalige persoonlijke zorg van Cavent. Bas Trouw en Marleen Leijs vormen het bestuur van deze stichting.

Gul geschenk

Op woensdag 14 december ontving Cavent een prachtig cadeau van ‘De Vrienden’. In het bijzijn van het bestuur en zorgwethouder Joanne Blaak, namen de bewoners samen met directeur Sigrid Orgers en clustermanager Marion Barendrecht van Cavent het geschenk in ontvangst. De mobiele BelevenisTafel werd feestelijk aangeboden op locatie Cavent Numansdorp. De bewoners daar hadden de BelevenisTafel al een keertje mogen testen en waren er erg enthousiast over.

BelevenisTafel

De BelevenisTafel is een ’touchtafel’. Een soort grote tablet met een beeldscherm waarop je door een touchscreen (aanraking) op speelse wijze in gesprek kunt gaan met elkaar, spelletjes kan spelen, iets kan opzoeken of muziek kunt luisteren. Door samen te ontdekken en samen plezier maken kan de tafel bijdragen aan een stukje verbinding en onderlinge communicatie.

De BelevenisTafel gaat ‘op toer in de Hoeksche Waard’ en steeds rouleren tussen de verschillende locaties van Cavent. De ’Vrienden’ hebben recent nog veel meer mooie dingen gerealiseerd. Een paar voorbeelden: een complete keukeninventaris voor de Schuur van Cavent Stougjeshof, een tafeltennistafel voor Cavent Lindehoeve, een duofiets met trapondersteuning voor Cavent Lindehoeve en een kruidendroogmachine voor Cavent dagbesteding.

Crowdfunding

Om te zorgen dat er vijf jaar onbezorgd van de BelevenisTafel gebruik gemaakt kan worden is er een crowdfundings actie opgestart. Met dat geld kan de BelevenisTafel onderhouden worden en blijft de software up-to-date.

Donaties

De stichting Vrienden van Cavent hoopt op meer donateurs, zodat zij mooie dingen kunnen blijven realiseren. Ze zijn ook nog op zoek naar een enthousiaste secretaris die hen daarbij kan ondersteunen.

Meer informatie over de Stichting Vrienden van Cavent.

Foto’s: Heijblom Fotografie